Världens kanske mest spännande stadsdel

Vi vill göra Varvsstaden till världens kanske mest spännande stadsdel. En hållbar stadsdel som tar tillvara på kontrasterna och resurserna som redan finns där. Där livet mellan husen är lika viktigt som livet i dem.

Stora mängder material som nu demonteras i Varvsstaden återbrukas och får nytt liv i nya projekt på området så att arvet efter varvet blir tydligt i den nya stadsdelen.

Senaste nytt

Gjuteriet är finalist till Malmö stads stadsbyggnaspris

 

Gjuteriet är en synlig och viktig byggnad i Malmö, en del av berättelsen om varvet och stadens identitet. Arkitekterna Kjellander Sjöberg har nu omvandlat byggnaden till ett hus med stora kontraster som tar utgångspunkt i den gamla stålkonstruktionen och de tre ruinliknande tegelväggarna som fanns på platsen från början. Ombyggnadsprincipen var att bevara byggnadens olika skepnader, och låta så många spår och historier som möjligt vara kvar. Nu är Gjuteriet en av tre finalister till Malmö stads stadsbyggnadspris. 

Läs nyheten här

Platsen

Varvsstaden blir länken mellan Malmö City och Västra Hamnen

Läs mer

Detaljplaner

Nya stråk och broar med plats för bostäder, kultur, kontor, verksamheter samt livet däremellan. Kika närmare på möjligheterna i våra detaljplaner.

Läs mer

Hållbarhet

Ju bättre vi bevarar, desto bättre kan vi förnya. Vi strävar i riktning mot den cirkulära staden, präglad av nyfikenhet och överraskningar.

Läs mer

Byggnader som bevaras

Det handlar inte bara om att bevara vackra byggnader utan snarare om att föra Kockums och Malmös historia vidare. Och göra den tillgänglig för fler.

Läs mer

Nyheter

Här delar vi med oss av resans gång. Nyheter, drömmar och kulturinslag. Se en ny stadsdel ta form.

Läs mer

Kontakt

Om du är nyfiken på processen eller vill veta mer om möjligheterna kring att leva och verka i den framtida Varvsstaden - kontakta oss så berättar vi mer.

Läs mer