Bostäder

Den största delen av Varvsstadens 180 000 kvm stora yta kommer, när området är färdigutvecklat utgöras av bostadshus. Några av de existerande får tillbyggnader både på bredden och höjden, exempelvis får den tidigare svets- och pannverkstaden radhus på taket. Totalt planeras det för över 2 500 nya bostäder i  Varvsstaden. 

Takbostäder på Kockums gamla Svets- och pannverkstad

Snart omvandlas Svets- och pannverkstaden i Varvsstaden på Kockums gamla område i Malmö, till en plats för handel, parkering, bostäder och kontor. En del i projektet är radhus på byggnadens tak och nu kan du anmäla ditt intresse för ett unikt boende i en historisk miljö.

På taket till den gamla Svets- och Pannverkstaden i Varvsstaden, planeras nu för ett unikt bostadsprojekt. Med en form som minner om ett fartyg har arkitektduon Förstberg Ling, ritat radhus som blir både praktiska och estetiskt tilltalande och med den sista glimten havsutsikt i Västra Hamnen.

Läs mer och anmäl ditt intresse här

Peab bostad utvecklar flera bostadsprojekt i Varvsstaden

I varvsstaden kommer det byggas många nya bostäder. Alla utvecklas med människan i centrum och med ett stort fokus på hållbarhet. Just nu har du möjlighet att via Peab Bostad, köpa din nästa bostad här, på sanerad och återvunnen industrimark, där arvet från varvet är påtagligt. Precis vid kajkanten i Varvsstaden, precis vid city, välkomnar vi dig till något av områdets fina bostadsprojekt. Läs mer om de pågående bostadsprojekten i Varvsstaden här.