2022.10.25

Hållbarhetsaktören Position Green väljer Varvsstaden i Malmö för sitt nya Sustainability Powerhouse

Genom en digital plattform för allt från insamling till rapportering av hållbarhetsdata, rådgivning och utbildningstjänster hjälper Position Green företag och organisationer att genomgå en hållbarhetsförflyttning. Bolaget har vuxit snabbt och i takt med näringslivets engagemang. Våren 2023 öppnar Position Green dörrarna till sitt nya ”Sustainability Powerhouse” – ett kontor och mötesplats på cirka 1 100 kvm i den historiska varvsbyggnaden Magasinet.

– När vi började leta efter ett nytt kontor som kan tillgodose vår snabba tillväxt var Varvsstaden vårt förstahandsval. Framtidsvisionen för stadsdelen attraherar ett entreprenörsdrivet företag som Position Green och att ha kontor i en cirkulärt återuppbyggd industrilokal på ett centralt läge rimmar väl med vår verksamhet och vad våra medarbetare efterfrågar, säger Daniel Gadd, vd och grundare av Position Green och fortsätter. Vi ser fram emot att bygga vårt Sustainability Powerhouse i Magasinet – en plats där samarbetet mellan vår digitala plattform, våra medarbetare och kunder är i fokus för att skapa ett hållbart näringsliv.

Björn Johansson (CTO and Co-founder), Anna Jakobsen (Talent Acquisition Manager), Fanny Hansson (Digital Marketing Specialist), Christoffer Zachrisson (Head of Sales), Sofie Folkesson (Head of Customer Success), Daniel Gadd (CEO and Co-founder).

I Varvsstaden läggs stor vikt på hållbarhet och att bevara områdets karaktär och många av byggnaderna som finns kvar sedan Kockumstiden renoveras för ett nytt liv som kontor, handel, restaurang eller andra typer av verksamheter. Magasinet var en av de första byggnaderna som färdigställdes och har sedan dess huserat ett företag som snart flyttar till större lokaler i Varvsstaden. Förvaltar Magasinet gör fastighetsbolaget Balder.

– Vi är mycket stolta över att vara en del av Varvsstaden och tillsammans med Peab bidra till Malmös stadsutveckling. I Varvsstaden tillåts arvet från varvet leva kvar i en ny era och här står återbruk och hållbarhet i centrum, både när vi renoverar och bygger nytt. Att en verksamhet med så tydlig hållbarhetsprägel som Position Green väljer att etablera sig här ser jag som ett kvitto på att det vi gör är rätt, säger Jesper Kristensen, regionchef på Balder.

– För Varvsstaden som stadsdel betyder det mycket att en aktör som Position Green väljer att flytta hit. Det är ett bolag som går helt i linje med våra egna hållbarhetsmål och vilja att bidra till ett mer klimatsmart samhälle. Vi vill bygga en blandad stadsdel där företag, studenter och boende verkar sida vid sida i en historisk kontext och Position Green blir ytterligare en bit i det pusslet, säger Elin Fasth, kommunikationsansvarig Varvsstaden. 

Varvsstaden beräknas vara färdigt ca år 2035. Här kommer det utvecklas ca 2500 bostäder och 4000 arbetsplatser. Gamla kulturbyggnader renoveras och byggs om till kontor och andra kommersiella verksamheter. Tre nya broar för gång, cykel och kollektivtrafik byggs över varvsbassängen och knyter ihop Varvsstaden med Malmö City, Västra Hamnen och Dockan. 

Läs mer om Magasinet här

För mer information, vänligen kontakta:
Louise Alsheimer-Niklasson, Head of Marketing & Communications Position Green, telefon: +46 (0)70 227 60 55
Eva Jonasson, Presskommunikatör Balder, telefon +46 (0)31-10 79 44
Elin Fasth, Kommunikationsansvarig Varvsstaden, telefon +46 (0)725-33 54 81