Exteriörbild byggnaden

2017.11.10

StayAt Malmö Varvsstaden

Pressmeddelande

Hotell blåser nytt liv i ikonisk byggnad i Varvsstaden 

Våren 2019 öppnar Varvsstaden upp för sin första stora hyresgäst – hotellet StayAt Malmö Varvsstaden. Hotellet flyttar in i en historisk miljö med anor från Kockumstiden. 

Från administrationsbyggnad till modernt hotell

Varvsstaden i Malmö, tidigare det anrika Kockumsvarvet utvecklas nu till en levande och attraktiv stadsdel. Nu blir en av Varvsstadens många ikonbyggnader, Administrationsbyggnaden, det som tidigare var Kockums huvudkontor, ett nytt spännande hotell. Här samsas nytänkande med ett varsamt omhändertagande av byggnadens historia. 

– Vi är stolta över att kunna bidra till en fortsatt hållbar stadsutveckling av Malmö och att skänka nytt liv till viktiga kulturhistoriska miljöer i hjärtat av staden, säger Pia Andersson, vd Varvsstaden AB. 

Varvsstaden AB har tillsammans med hotelloperatören StayAt och Wingårdhs Arkitekter lagt stor omsorg vid att tillvarata både områdets och byggnadens unika kvaliteter. Man vill levandegöra historien och föra berättelsen om Varvsstaden vidare in i framtiden. 

– StayAt Malmö Varvsstaden blir ett modernt lägenhetshotell med 95 unika rum som kommer attrahera såväl affärsresenärer som turister till en miljö med både anor och inspiration från Kockumstiden, säger Daniel Stendahl, CEO på StayAt HotelApart. 

Fakta om Administrationsbyggnaden 

Administrationsbyggnaden uppfördes 1912 och ritades av Malmö-arkitekten Axel Stenberg. Huset var Kockums huvudkontor under perioden 1912 till 1958. Mer berättar vi via ´Byggnader som bevaras´.

 

Fotograf: Martin Thörnkvist